Mittwoch, 2. Juli 2014

گفتگویی با فرمانده مبارزان جنبش مقاومت بلوچ


سن سباستین، اسپانیا 30 اکتبر 2012، ظاهرأ برای انسجام و قرار گرفتن در یک مجموعه مسلحانه بزرگتر و نیز برای آمادگی بیشتر به هدف جنگ با نیروهای مسلح پاکستان، گروههای مبارز پراکنده بلوچ که برای نیّل به یک "بلوچستان آزاد" مبارزه می کنند، در یک جبهه مشترک و تحت فرماندهی یک فرمانده، جمع و ادغام شده اند، این مطلب را "الله نظر" فرمانده "جبهه آزادیبخش بلوچستان" در یک مصاحبه تلفنی با "ئی پی اس" توضیح داد.


بلوچها مردمان بومی سرزمینی هستند که اکنون در کشورهای افغانستان، ایران و پاکستان قرار دارد، آنها در سرزمینی که به اندازه وسعت خاک فرانسه میباشد زندگی و به زبان ملّی خاص 
خودشان تکلم می کنند، آنان خود را بلوچ مینامند.

منطقه "رنگ صورتی" خاک بلوچستان، محل سکونت قوم بلوچ
اگر چه آنها بر روی سرزمینی غنی و سرشار از منابع طبیعی، گاز طبیعی و نفت، طلا و مس و اورانیوم نشسته اند، اما جزء فقیرترین و محرومترین مردمان سه کشور نامبرده، محسوب میشوند
گروههای شورشی بلوچ بسیاری در پاکستان فعال هستند، از جمله "ارتش آزادیبخش بلوچستان" و "لشکر بلوچستان" (ارتش بلوچستان).تحلیلگران دلیل بوجود آمدن انشعاب در جنبش استقلال بلوچستان را تعلقداری و روابط های های طایفه ای و قبیله ای می دانند.

اکثریت قریب به اتفاق گروههای مبارز مسلح بلوچ به لحاظ گروه بندی و در عرف سیاسی، 
سکولار و میانه رو هستند، اما همه آنها یک هدف دارند و آن "استقلال بلوچستان" است.


الله نظر یک پزشکِ سابق، پاکستان را متهم می سازد که آن کشور سخت تلاش می کند تا اراده جامعه بلوچ برای مقاومت و رسیدن به آزادی را بشکند، وی می گوید پاکستان زادگاه، گهواره و محوای طالبان، محل عبور و مرور و دروازه فرستادن تروریستها به افغانستان و هند، عربستان سعودی و یمن می باشد، به نظر او وجود یک "بلوچستان آزاد و مستقل" به نفع جهان متمدن است.

در زیر گزیده ای از مصاحبه با وی را ملاحظه می کنید.

ئی پی اس» آدم از گروه مبارز مسلحانه ای که شما آنرا فرماندهی می کنید چه تصوری می تواند داشته باشد؟
الله نظر» در "جبهه آزادیبخش بلوچستان" از همه اقشار جامعه از کشاورز گرفته تا پزشک وجود دارند، اکنون تعداد مبارزان این جبهه به 6000 نفر میرسد و هر روز بر اعداد آن افزوده می شود، جبهه آزادیبخش بلوچستان یک مبارزه مسلحانه چریکی را در بلوچستان شرقی، که در کنترل پاکستان است به پیش می برد.

ئی پی اس» آیا شما با جندالله (جنبش مقاومت مردم ایران) گروه شورشی در کشور همسایه ایران، ارتباطی دارید؟
الله نظر» ما می دانیم که مبارزان جندالله بلوچ هستند، اما ما با آنها و افراط گرایی مذهبی شان هیچگونه ارتباطی نداریم، ما مسئولیت یک مبارزه ملّی را بر دوش گرفتیم و داریم آنرا به پیش میبریم.
ما همچنین اتهامات دولت اسلام آباد، در رابطه با پشتیبانی هند از مبارزان و مقاومت بلوچستان را رّد می کنیم و چنین اتهاماتی را بی اساس می دانیم، این اتهام تبلیغ خاص رسانه های دولتی 
پاکستان است، ما از سوی هند حمایت و پشتیبانی نمی شویم.

ئی پی اس» در حالی که بلوچستانِ تحت کنترل پاکستان، دارای یک دولت ایالتی هست، چرا شما 
به جای مبارزه سیاسی- مدنی به مسیر مبارزه مسلحانه روی آوردید؟
الله نظر» ما در ماه آگست 1947 قبل از استقلال و تاسیس پاکستان، استقلال کامل خود را به عنوان یک کشور اعلام کرده بودیم، هفت ماه بعد سرزمین و کشور ما توسط پاکستان اشغال شد، مردم بلوچستان از همان ابتدا این اشغال گری را نپذیرفتند، بنابراین مبارزه کنونی ما، ادامه راه مبارزات پدران و گذشتگان ماست، نمایندگان مجلس در دولتهای پاکستان با اتخاذ قوانین بی رحمانه در پی مشروعیت دادن سرکوبگری ها رژیم پاکستان، علیه هویت ملّی و فرهنگ و زبان ما هستند.
ئی پی اس» برخی از رهبران بلوچ نه از استقلال، بلکه از حق تعیین سرنوشت صحبت می 
کنند....

الله نظر» کسانی چون اختر مینگل به عنوان یک فرمانده سابق، وزیراعظم سابق ایالت، رهبر قبیله و رهبر یک حزب ملّی- سیاسی بلوچ، خواستار "حق تعیین سرنوشت ملّی" هستند، اما این مقوله به خودی خود بیش از حد مبّهم است، خودمختاری مفاهیم گوناگونی دارد، یکی از مفاهیم آن در حوزه سیاسی (دولتی) پاکستان این است، که ما تن به مصالحه بدهیم و در ساختار دولت "فقط" شریک شویم و بس، اما ما تاریخ و زبان و فرهنگ و حقوق خودمان را باید داشته باشیم، ما آزادی می خواهیم.

ئی پی اس» در مورد "منشور آزادی بلوچستان" نقشه راه برای استقلال بلوچستان، به آن شکلی که از سوی و توسط سیاستمدار و رهبر قبیله مری مستقر در لندن دنبال می شود، نظر شما 
چیست؟
الله نظر» منشور آزادی بلوچستان، یک گام بسیار مهم است، همه مبارزین بلوچ باید از آن 
پشتیبانی و حمایت کنند.

ئی پی اس» بنا به گفته اسلام آباد پروژه ساخت اسکله عمیق در بندر گوادر، تقویت تجاری و منافع اقتصادی برای منطقه را به همراه دارد...
الله نظر» پروژه گوادر، پروژه ای است که فقط در راستای تأمین منافع پنجابی ها و در خدمت اهداف قدرت های استعماری سابق قرار دارد، آنها میخواهند با مهاجرت دادن افراد غیربومی به بلوچستان، ساختار جمعیتی مردمان بومی را تغییر دهند "گوادر مثابه حکم اعدام ملّت بلوچ را دارد".

ئی پی اس» بلوچ ها پاکستان را به پیش گرفتن و پیش بردن سیاست طالبانیزه کردن بلوچستان، که زیر پوشش آن دولت اسلام آباد بتواند به سرکوب جنبش ملّی بلوچستان ادامه دهد، متهم می کنند...
الله نظر» بله درست است، بلوچها به لحاظ فرهنگی و به طور سنتی و تاریخی مردمانی سکولار هستند، رژیم پاکستان در تلاش است تا وضعییت بلوچستان را طالبانی کند، در منطقه ای که من اکنون در حال حاضر در آن بسر میبرم، سرویس های اطلاعاتی پاکستان در اینجا دو گروه شبه 
نظامی - مذهبی "انصار الاسلام" و" تحفّظ حدودالله" را تاسیس کرده اند.

ظاهرأ این گروههای مذهبی زیر پوشش نام اسلام بوجود آمده اند، اما در واقع یکی از رسالت آنان در بلوچستان، ضربه زدن در اشکال گوناگون به "جنبش آزادیبخش بلوچستان" است.

پاکستان گهواره و مامن گروه طالبان، محل عبور و مرور و دروازه گسیل تروریست های القاعده و افراطیان و بنیادگران مذهبی به افغانستان و هند، عربستان سعودی و یمن می باشد.


پاکستان یک کشوری است که غیرمسئولانه عمل می کند و برای جهان متمدن مخاطره آمیز است. "بلوچستان آزاد و مستقل" به نفع جهان متمدن خواهد بود.

ئی پی اس» واشنگتن قصد دارد نیروهای خودش را تا پایان سال 2014 میلادی از افغانستان بیرون ببرد، این اقدام چه تأثیری بر روی منطقهِ پاکستان و افغانستان می تواند داشته باشد؟
الله نظر» خروج نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان، نه تنها به آشفتگی و بی ثباتی بیشتر در 
منطقه می انجامد، بلکه جهان متمدن نیز در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت.

برگردان به پارسی: ح د سدیچ


چهارشنبه 11 تیرماه 1393خ برابر با 2 ژوئیه 2014م

Ins Persisch Übersetzt von Hd saditsch
                 
Von Karlos Zurutuza
Von  Redaktion NEOPresse- Am 30. Okt. 2012 – unter Asien